Informace o webu, autorovi, aktualitách a akcích

Tato stránka je průběžně aktualizována

Obsah:

  • Aktuality
  • Sociální sítě a Youtube
  • Smysl webu

Aktuality

Právě vyšla moje první kniha! Více informací zde: https://dualita.cz/2022/03/o-knize/

Kontakt a Youtube

Na mém youtube kanálu je prozatím jen pár citačních videí, kde cituji své vlastní myšlenky a postoje, které jsem dříve slovně formuloval. Obecně se týkají tématu vnímání reality:

Pokud si mě přejete kontaktovat, můžete použít tento e-mail:

mikolas.chrom.astro@gmail.com

Smysl webu

Vítejte! Tento web je zamýšlený jako taková první pomoc pro duši. Snažil jsem se, aby informace zde byly v co nejsnáze přístupné podobě, protože vím, jak těžké je mít trpělivost s dlouhými a nesrozumitelnými texty, když máte depresi. V tomto duchu tento web také dává prostor pro vlastní představivost, protože zde budou převážně krátké články, které slouží pro vaši inspiraci, nevyčerpávají témata. Je mojí snahou, aby každý takový malý článek obsahoval samotnou esenci určité vybrané povahy světa či našeho vnímání. To je to, co právě potřebujeme, jen změnit úhel pohledu na pár bodů v našem životě a pak se všechno začne měnit k lepšímu. A protože se jedná jen o pár bodů, jsou tyto články nezbytně radikální.

A proč se tento web jmenuje dualita? Je to stejné jako když máte svůj odraz zrcadle, změníme jen pár bodů svého vnímání a tím překlopíme zrcadlově vnímání reality, do úplně opačného módu. Nyní již přestanete vnímat jako realitu ten odraz v zrcadle, ale podíváte se na sebe, směrem dovnitř. Je to dualita mezi představou a realitou. Tato dualita je příčinou všeho napětí a všech úzkostí a my musíme být poctiví sami k sobě, abychom zvládali odhalovat to, kdy se necháváme vést nutkavě svými představami, které jdou proti řádu světa a tím, kdy je to vše v pohodě. Proto jsou články zde inspirativní, nikoli vyčerpávající. Protože z této duality se člověk může osvobodit jen díky tomu, že nikdy nevzdá hledání svého vlastního klidu. A toto je mojí všeobecně danou radou na začátek – tuto snahu nevzdávejte, mám milionkrát potvrzené, že právě tato snaha nakonec stojí za posunem k větší svobodě, volnosti, klidu, harmonie a štěstí. Přítomnost či absence této snahy činí rozdíl mezi těmi, kdo získávají větší štěstí a těmi kdo věčně bloudí okolo a vězí v trvalém pekle.

Ten největší poklad, který mi pochopení duality přinesl, je pochopení, že vše je ve mně. A jestli je všechno ve vás, pak to znamená že existuje řešení pro všechna vaše trápení. Vše po čem člověk touží vně sebe má uvnitř sebe, jen to trvá, než si to uvědomí. Kdo někdy zažil hluboký pocit klidu, tak taky zažil tu skutečnost, že cítí, že nic od vnějšího světa již nepotřebuje. Nic, po čem by toužil, protože by nemohl naplnit své potřeby. Tak to je, zdá se, jako bychom měli být do světa vhozeni bez ničeho s holou kostrčí, ale je to jen zdání. A pochopení, že to je jen zdání, přináší ulevující svobodu. Již se nemusíte honit za tím svým odrazem dokonalosti v zrcadle, svět vám vše dá jen proto, že jste tím, kým jste. Kdo jsem? Nevím, prostě jsem. Nikdo. A to je ta úleva. Úleva je v umění drzosti býti sám sebou, být osobní záhadou, a proto každým dnem zajímavou.